Vele Handen; vervolg

16-04-2016 00:52

Overleg gehad met het NIOD en ze willen dat ik uitvoerig het idee voor hen op papier ga zetten. Werk aan de winkel dus, maar ik heb er een goed gevoel bij. Kan vele kanten opgaan maar wat ik in eerste instantie wil bereiken dat ik met hen aan tafel ga zitten om samen tot een goed stappenplan te komen. Of dat inhoud of we uiteindelijk terecht gaan komen bij Vele Handen is nog niet gezegd. 

Beiden instanties werken op een bepaalde manier dat afwijkt van mijn manier hoe om te gaan met het publiceren van namen en dat de bronnen geen scans maar websites zijn of zelfs boeken.

Dat beiden inzien dat wat de lijst voorsteld tot hun verbeelding spreekt is wel duidelijk en hun steun in bijvoorbeeld het voorzien van bronnen zou al een hele stap in de goede richting zijn, wat NIOD aangaande.

Ik denk ook dat ik aan tafel moet schuiven bij Vele Handen omdat het te controleren materiaal niet gedigitaliseerd hoeft te worden maar juist gecontroleerd of namen kloppen kwa spelling/aanwezig zijn in de lijst etc..

 

Kort samengevat is het doel om het NIOD en Vele Handen samen te bundelen om de vele handen te zetten aan het verder uitbouwen van deze prachtige waardevolle en historische lijst.