Terug van weggeweest

19-01-2017 11:17

Ik heb even vrijaf genomen van werken aan het monument en raakte zodoende verzeild in zaken als het oplossen van het mysterie rondom het verhaal dat mijn vader en twee tantes afkomstig zouden zijn van een buitenechtelijke relatie met een huisarts te Utrecht.

 

Dat onderzoek was ik 10 jaar geleden begonnen maar liep op een doodspoor toen ik contact had met een kleindochter van een mogelijk huisarts de Jong. Binnen de familie beschikten we over een zeer heldere portretfoto van de mogelijke dr. de Jong die niet werd herkend door deze kleindochter. 10 Jaar later ontdekte ik dat slechts een maand later onze foto werd verwerkt in gegevens op Joods Monument. 

De bal begon weer te rollen in een hoog tempo en kwam afgelopen zomer uit bij de Open Joodse Huizen dagen in Utrecht op de Maliesingel 36 waar ik een ontmoeting heb kunnen regelen tussen mijn vader, mijn tante en Oeke Hoogendijk die daar een korte lezing gaf mbt een documentaire die ze aan het maken was over haar nog in leven zijnde moeder.

Oeke blijkt dus familie te zijn. Haar familie hebben altijd geweten van een afaire waarin ook kinderen zijn geboren. Ze wisten van twee meiden, mijn tantes, maar wisten niets van mijn cader. Hadden ze ook niet kunnen weten omdat hij geboren werd en direct te vondeling is gelegd in Amstelveen bij een kinderloos echtpaar.

Ik heb er de volgende website aan geweid: martinandriesdejong.webnode.nl